Vakantiepark St Pierre in Nieuwvliet

Publié le 27 November 2020
Vlak achter de duinen, met het strand en de zee op loopafstand, ligt vakantiepark St Pierre. De ideale plek om uw vakantie aan zee door te brengen. Bij aankomst op het park begint uw vakantiegevoel meteen.

 

Via het kleine duinlandschap rijdt u zo naar uw vakantiehuis. Bij de ingang van het park vindt u Verhuurburo Nieuwvliet waar u terecht kunt met vragen en voor informatie wat er allemaal in Nieuwvliet en omgeving te doen is. Bij de bakkerswinkel Boord & zo kunt u broodjes en lekkere koeken halen. En als u graag op de (electrische) fiets Zeeland gaat verkennen, dan kunt u deze bij de fietsverhuur op het park huren.   

 

Bungalowpark St Pierre is ruim opgezet, door de speelweides en al het groen zit u overal goed. Alleen, met zijn 2en, met vrienden of familie op vakantie? Van appartement tot vrijstaand huis, met of zonder hond, een eigen tuin of balkon. Keus genoeg. Iedere vakantiewoning is anders ingericht. Dus voor ieder wat wils. Maar voor alle vakantiehuisjes geldt, binnen een paar minuten wandelen staat u op het strand.

 

Als laatste nog wat leuke weetjes over Park St Pierre!

 

Want wat betekend nu de straatnaam waar u op vakantie gaat? Zo vindt u er de Schorrebloem, wat buiten Zeeuws-Vlaanderen Lamsoor genoemd wordt. Beide straten zijn vernoemd naar dit kwelderplantje dat oa in de nabij gelegen Verdronken Zwarte Polder groeit.

 

Op naar de volgende Zeeuwse straatnamen in vakantiepark St. Pierre. Zouterik, ook dit is een lokale naam die voor veel mensen beter bekend staat als zeekraal. Ook dit zoutplantje groet in de omgeving van Nieuwvliet en ziet er uit als aan elkaar geregen kraaltjes. Zeekraal en Lamsoor zijn heerlijk om te eten bij een stukje vis.

 

Lamsoor.jpgzeekraal.JPGlepelblad.jpgheggerank.jpgLiguster.jpg

Bron: wikipedia

 

Lepelblad is een kruidachtige plant met een hoog zoutgehalte wat dus vlak aan de kust groeit. Een kruid wat vroeger veel in de keuken gebruikt werd en beetje vergelijkbaar is met waterkers.

 

Heggerank is een plant uit de komkommerfamilie en groeit vaak in heggen, boomgaarden en op droge, kalkrijke grond. En als laatst straat van vakantiepark St Pierre waarschijnlijk de bekendste, de Liguster. Een sterke plant die veel voor hagen gebruikt wordt, en sterk genoeg om goed in de zeelucht te kunnen groeien.

 

Gaat u ook tijdens u vakantie in Nieuwvliet op zoek naar Schorrebloem en Zouterik?