Lekker eten & vakantie in Zeeland! Een paar tips

Publié le 27 November 2020
Bij een vakantie in Nieuwvliet, hoort lekker eten, maar wat is nu eten of een lekkernij waar Zeeland om bekend staat? En welke restaurants in Nieuwvliet, Breskens, Cadzand en omgeving zijn een aanrader? Het is eigenlijk te moeilijk om te kiezen maar we gaan toch een poging doen.

Er is natuurlijk een ruime keus aan goede restaurants in de omgeving, en zeker voor ieder wat wils. 

 

*Eten bij een van de strandpaviljoens. Wat is er nu mooier om vanuit je vakantiehuisje vlakbij het strand, de duinen over te lopen en te kunnen gaan eten met uitzicht op het strand en de zee. Voor jong en oud is er wel iets lekkers op het menu te vinden. Zo zijn in Nieuwvliet (bij Park St. Pierre) de Strandganger en de Boekanier te vinden. In Breskens bij park Scheldeveste liggen het Halve Maentje en Loods Tien op loopafstand. Of vanuit het centrum van Breskens, BAZ (Breskens aan Zee). Voor een lekker vispannetje, een garnalenkroketje, een mooi stukje vlees of een ijscoupe!

 

*Over ijsje gesproken, La Spezia in Cadzand, de Fontijn in Groede, Brescia of het Droomijsje in Breskens, voor het lekkerste (italiaanse) ijs. Te veel smaken om te kiezen. Dus dan toch maar na iedere mooie fietstocht of strandwandeling een lekker ijsje om alle smaken te kunnen uitproberen tijdens uw vakantie aan zee.

 

*Een gebakken visje, vers gerookte paling of een harinkje in de haven van Breskens. Een visjes tijdens de vakantie aan de Zeeuwse kust mag eigenlijk niet ontbreken.

 

*Voor een goed (groot) stuk vlees; the Bull in Breskens of in Groede, bij de laatste is ook een mooie tuin wat ook een mooie plek is om te kunnen zitten.

 

*Een van de (vis)restaurants in Breskens, voor een stuk vers gevangen vis. Met zeekraal of lamsoor als het daarvoor het seizoen is. Dit zijn kleine zilte plantjes die langs de kust van Zeeuws-Vlaanderen/Zeeland groeien. Of een pan met zeeuwse mosselen. 

 

*Voor een pannenkoek met speelplezier in de buurt, de Vijf Weeghen in Nieuwvliet

 

*Echt iets te vieren? Dan zijn er in Zeeuws-Vlaanderen ook een aantal sterrenrestaurants te vinden waar u zeker kunt genieten van lokale producten; De Kromme Watergang, Spetters en Pure C.   

 

En dan mogen we natuurlijk de lokale zoete lekkernijen uit Zeeland niet vergeten! 20200629_115348.jpg

De Zeeuwse Bolus of de zelfgemaakte Zeeuwse Babbelaars kunnen dan voor de zoetekauw niet ontbreken. Een Zeeuwse Bolus is een zoet gesuikerd wit broodje (oa te koop bij Brood & Zo op park St.Pierre). De Zeeuwse Babbelaar is snoepje dat in Zeeland gemaakt wordt van boter, suiker, water en …..?  Dus als souvenir of gewoon iets lekkers of om iets mee naar huis te nemen na een mooie vakantie in Zeeland!

 

Natuurlijk zijn er naast deze tips nog zo veel meer plekken in Zeeuws-Vlaanderen waar u goed kunt gaan eten of om van een lekkernij uit Zeeland te kunnen smullen! Kijk voor een overzicht op https://www.nieuwvliet.nl/omgeving/eten-drinken Heeft u nog een tip over waar in Zeeuws-Vlaanderen u lekker kunt eten, dan horen we dat graag! Voor nu smakelijk eten, of op zijn Zeeuws gezegd smaokelik! da ’t je wel mag bekomme.