Actieve vakantie: wat te doen aan de Zeeuwse kust

Gepubliceerd op 05 February 2020
Actieve vakantiegangers opgelet! West-Zeeuws-Vlaanderen is dé plek waar je moet zijn voor een actieve vakantie aan zee. Behalve wandelen, varen en fietsen heeft de Zeeuwse kust je nog veel meer te bieden. Lees snel verder.

Swing it baby!

De naam verraadt het misschien al een beetje, golf! De golfbanen in nabij gelegen Cadzand en Oostburg zijn geschikt voor zowel beginnende, recreatieve en gevorderde golfers. Nu kan jouw gezelschap er niet meer onderuit komen met de opmerkingen "Ik kan het niet" of "Ik heb dat nog nooit gedaan". Dus hup aan de golf met z'n allen. En moge de beste golfer winnen!

 

WhatSUP?

Dit ziet er vaak een beetje moeilijk uit, maar als je eenmaal een paar keer op het bord gestaan hebt, is het prima te doen. Suppen is dé surfsensatie van de laatste jaren, dus dat moet je een keer gedaan hebben. De golven van de Noordzee zijn het perfecte ondervlak om dit uit te oefenen. Het enige wat je hoeft te doen is op tijd je balans vinden en op de juiste manier peddelen, simpel toch?

 

Paardrijden op het strand

De wind in je haren, het ruisen van de zee en onder je een hobbelend paard: paardrijden op het strand is een unieke ervaring! Kom eens langs bij de manege in Nieuwvliet en maak een verfrissende buitenrit van 1 of 2 uur langs het water en over het strand. Om te kijken of je het wel echt kan en er niet meteen vanaf glijdt is een proefrit de perfecte manier om jouw buitenrit te beginnen!

 

The fastest game on two feet

Dan hebben we het natuurlijk over beach lacrosse! Dit originele Amerikaanse spel heeft de harten van de nuchtere Nederlanders overwonnen. Het spectaculaire spel is namelijk een combinatie van basketbal, voetbal en hockey in één. Beach lacrosse is een nieuwe en uitdagende variant waar het draait om inzicht, behendigheid en communicatie. Samenwerking is daarom ook een belangrijk aspect! Welk team heeft het in zich om de tegenstander te verslaan?

 

Vliegterrein in Nieuwvliet

Altijd al willen vliegen als een vogel? Bij Vliegterrein Nieuwvliet kan dat. Hier worden namelijk niet-gemotoriseerde zeilvliegsporten beoefend zoals deltavliegen en parapentevliegen. Laat je eerst volledig informeren over alles wat met zeilvliegen te maken heeft en zet de theorie daarna in werking. Als het weer meezit kan je met behulp van de lier en de delta’s vanaf grote hoogte Nieuwvliet en omgeving bewonderen. Let wel op dat deze zeilvliegsporten van het weer afhankelijk zijn!

 

Richten… en… vuur!

Boogschieten is een sport waarbij pijlen worden weggeschoten naar een doel met behulp van een boog. Vroeger werd dit gebruikt als jachtwapen maar tegenwoordig wordt het vooral als sport gedaan. De instructeur legt je de techniek van het boogschieten uit. Daarna mag je zelf aan de slag. Tot slot wordt er bepaald wie de beste van de dag is door middel van een wedstrijdje, ga jij de winnaar van Nieuwvliet worden?

 

Het moge duidelijk zijn: er is genoeg te doen in de omgeving van Nieuwvliet. Meer inspiratie voor originele activiteiten? Kijk dan op de activiteitenpagina. We wensen je alvast een leuke en actieve vakantie toe!