Fotospeurtocht aan de Zeeuwse kust

Gepubliceerd op 20 August 2020
Vlakbij het strand maar ineens toch een andere wereld. De Verdronken Zwarte polder in Nieuwvliet. De mensen die al wel eens op vakantie in Zeeuws-Vlaanderen zijn geweest, zullen het vooral kennen van het haaientanden zoeken. Maar er loopt ook een prachtige wandelroute door dit mooie natuurgebied aan de Zeeuwse kust! Er zijn in dit kleine stukje van Zeeland ruim 200 verschillende (zeldzame) planten te vinden, diverse struiken als de vlier en duindoorn, rozen en bramen. Door de dichte begroeiing is het een prachtig leef en broedgebied voor diverse vogels. Die tijdens een wandeling ook zeker te horen zijn.

Met deze foto speurtocht tijdens je vakantie is het ontdekken van dit mooie stukje natuur in Nieuwvliet nog leuker. De zee en het strand zijn altijd vlakbij, maar je waant je toch soms even in een andere wereld. Het startpunt van de fotospeurtocht is bovenaan de vlonder bij de duinopgang bij vakantiepark de Vlier het eindpunt is bij de duinopgang bij vakantiepark St Pierre.

 

Bij de splitsing van de vlonders volg je het pad naar links. Het eerste stuk loopt via een zandpand tussen struiken, plantjes en de duinen, fladderende vlinders en tussendoor een doorkijkje naar de zee. Dit deel loopt bijna tot aan de radartoren, het kenmerk tussen Cadzand en Nieuwvliet. .

 


foto speurtocht nieuwvliet 1.jpgFoto speurtocht Nieuwvliet 2.jpgFoto speurtocht Nieuwvliet 3.jpg

 

Uiteraard zijn er tijdens de verschillende seizoenen andere dingen te zien. Vlinders, konijnen, de verschillende struiken in bloei, de duindoorn met zijn oranje besjes en ga zo maar door.

 

Na foto’s 6,7 en 8 ben je weer op het strand aangekomen. Vergeet op dit stuk van de speurtocht niet even het strand af te speuren naar een haaientand. Want dat hoort er tijdens je vakantie in Zeeland zeker ook bij. 

Wandel nu weer richting de vlonder, en kijk nog even achterom naar de zee (anders mis je een foto