Met de kids op vakantie: Nieuwvliet verveelt niet!

Gepubliceerd op 05 February 2020
Nieuwvliet is dé ideale locatie voor een vakantie met (kleine) kinderen. Hieronder lees je waarom deze badplaats zo fijn is én wat de omgeving Nieuwvliet allemaal te bieden heeft voor gezinnen. Niemand hoeft zich te vervelen.

Avonturen beleven

Een vakantie vol avonturen, daarvoor zijn jullie in Nieuwvliet aan het juiste adres! Op zo'n tien minuten rijden van onze vakantiewoningen ligt het speelpark het Groede Podium. Kinderen kunnen hier spelen, ontdekken en leren. Speelkussens, een waterspeeltuin, labyrint, maar ook een bunkerdorp (met echte bunkers uit de Tweede Wereldoorlog) zijn onderdeel van dit interactieve speelparadijs in de buitenlucht. 

 

Spelen in de buitenlucht

Vlakbij al onze vakantiewoningen ligt de grootste speeltuin die een kind zich maar kan wensen: Het strand! Deze speeltuin zal niet snel vervelen. Voetballen, zandkastelen bouwen, rondspringen in het water of strandtennissen, niks is te gek. Neem wat versnaperingen mee of strijk neer bij één van de vele strandpaviljoen en jullie dag is compleet.

 

Kindvriendelijk strand

Het strand bij Nieuwvliet-Bad is bijzonder populair bij gezinnen met kinderen en niet zonder reden. Op het strand staan verschillende verdwaalpalen met figuren van Dick Bruna erop afgebeeld. Deze lange palen zorgen ervoor dat kinderen makkelijk de weg terug kunnen vinden naar hun ouders. Daarnaast is het strand ontzettend breed, waardoor er bij laag water ontzettend veel kleine, ondiepe poeltjes ontstaan. Perfect voor de kleintjes om in te spelen!

 

De natuur ontdekken

Het strand is niet het enige stukje natuur waar kinderen zich kunnen vermaken. In de buurt van onze vakantieparken vind je het kleine bos de Knokkert en het duingebied de Verdronken Zwarte Polder. In het bos de Knokkert valt ontzettend veel te beleven voor jong en oud. Volg het Knokkertpad en wandel langs allerlei speeltoestellen waar de kinderen uitdagende opdrachten krijgen die te maken hebben met de natuur. Kies voor een wandeling door duingebied de Verdronken Zwarte polder en laat de kinderen kennis maken met een kudde wilde schapen. Een uitje vol nieuwe ervaringen!

 

Regenachtige dagen

Helaas is het niet elke dag mooi weer, maar geen paniek. Ook voor de druilerige dagen heeft de omgeving van Nieuwvliet genoeg activiteiten in petto. Op ongeveer een kwartiertje rijden van Nieuwvliet, vlakbij de Belgische grens, ligt het Toversluis Family Fun Parc. Hier kunnen de kleintjes overdekt spelen, maar ook voor de rest van het gezin is er genoeg te doen. Je kunt er bowlen, lasergamen en spellen spelen op de binnenkermis.

 

Kortom er is genoeg te doen met kinderen in Nieuwvliet en omgeving. Dit was slechts het topje van de ijsberg! Wil je meer tips voor een actieve vakantie met of zonder kinderen? Kijk op onze activiteitenpagina.