Vakantie in Nieuwvliet in het najaar, tips!

Gepubliceerd op 15 November 2023
Vakantie in Nieuwvliet bij net wat minder mooi weer. Ja we hebben hier de meeste zonuren van Nederland, maar ook hier kan het wel eens regenen. Ieder seizoen aan zee heeft zo zijn charme, dit is zeker het seizoen bij uitstek om Zeeuws-Vlaanderen eens op een andere manier te ontdekken. Bij deze wat leuke tips! 

Als u van rust, ruimte en het strand voor uzelf houdt, dan is dit het ideale moment om op vakantie te gaan naar de Zeeuwse kust, De dagen worden korter en kouder; oftewel de herfst is volop gaande! In de zomer weten we vaak genoeg te doen in en om Nieuwvliet. Maar wanneer het weer slechter wordt is dit vaak toch net wat lastiger. Daarom hebben wij een aantal leuke tips voor u op een rijtje gezet om het beste uit uw vakantie in Zeeland te halen tijdens het herfstseizoen! 

 

1.Dagje shoppen in een van de winkelsteden!

Sluis is natuurlijk de meest gekende plek in west Zeeuws Vlaanderen om eens lekker te gaan shoppen. Naast de vele winkels en boetiekjes heeft Sluis ook genoeg lekkere restaurantjes. Kent u Sluis al goed en wilt u graag eens wat anders zien? Een dagje weg naar ‘de overkant’ biedt ook vele opties! Zo neemt u de Westerschelde Ferry vanaf Breskens naar Vlissingen. Wat al een attractie op zich is. Breng een bezoek aan Vlissingen, Middelburg of Veere. Of een dagje naar Brugge of Gent, waar van alles te zien en te doen is.

 

2.Ontdek Zeeland in een van de vele musea

Wilt u Zeeuws-Vlaanderen en Zeeland echt leren kennen tijdens uw vakantie? De geschiedenis, de Zeeuwse klederdracht, de oorsprong van producten in Zeeuws-Vlaanderen en nog veel meer! Bezoek dan de volgende musea; Belfort (Sluis), Cultuurforum (Aardenburg), Het Bolwerk (IJzendijke) Het Warenhuis (Axel) en het Industrieel Museum (Sas van Gent) en het Zeeuws Museum (Middelburg)  

 

3.Haaientanden zoeken

Uiteraard mag een strandwandeling tijdens de herfst niet ontbreken! Lekker uitwaaien op het strand, afsluitend met een wat lekkers in een van de vele paviljoens die op het strand te vinden zijn. Vergeet tijdens de het wandelen ook niet om te strand af te speuren. Zeker in het najaar en de winter zijn er in Nieuwvliet op het strand, haaientanden te vinden.

 

4. Sportief aan zee

Als u lekker actief bezig wilt zijn, tijdens uw vakantie in Zeeuws-Vlaanderen is er ook van alles mogelijk. Zo is er voor mountainbikers een heel netwerk in Zeeuws-Vlaanderen van 240 kilometer! Een leuke tip voor een mooie mountainbikeroute is de route Retranchement (Grensstreek). Hier fietst u een groot deel op de grens van Nederland en België door een prachtig landschap. Onderweg komt u van alles tegen. Het kan in deze tijd wel eens flink waaien aan de Zeeuwse kust, dat wordt wel flink doortrappen dus. Een andere mogelijkheid met veel wind is natuurlijk het water op met uw surfplank. Kite-surfers en surfers kunnen in Cadzand en Nieuwvliet zeker ook hun hart ophalen. Daarnaast is deze tijd is ook ideaal om te gaan vliegeren op het strand. Wind in uw haren, vlieger in de lucht en het ruisen van de zee op de achtergrond. Genieten maar.

 

Houdt u wel van fietsen, maar in een iets rustiger vakantie tempo? Dat kan natuurlijk ook! Fiets bijvoorbeeld de pannenkoeken of uiensoeproute, en ontdek Zeeuws-Vlaanderen op een hele leuke manier! Sprokkel de ingrediënten hiervoor bij elkaar en bij terugkeer in uw vakantiewoning kan het kookplezier beginnen.

 

Met deze leuke tips heeft u toch gegarandeerd een fijne vakantie aan zee in het najaar!